11 oktober 2015
18:45

IS Saga

Referat: Björklinge BK - IS Saga

En jämn match rakt igenom med två tempostarka lag. Många imponerade i den ovanligt stora publiken av det snabba spelet och det högt uppskruvade tempot. Vi startar lite trevande men kommer in i matchen och gör första målet i den 9:e minuten. Efter stort tryck mot Sagas mål hittar till slut Linnea in till en friställd Madde som inte gör något misstag. Madde gör sitt första seriemål i 01 tröjan, Grattis.

Båda våra målvakter får gör en del kvalificerade räddningar och vi håller 1-0 perioden ut trots att Saga trycker på ordentligt sista 2 minuterna. Vi pratade före matchen om att hålla ihop i defensiven och hålla saga spelarna utanför oss vilket vi lyckades med.

Andra startar vi betydligt bättre och redan i den 5:e minuten drar Danni på ett ordentligt dragskott som går rakt upp i krysset. Otagbart för sagas utmärkta målvakt. Efter målet flyttar saga upp spelet och de har fler bra chanser utan att spräcka nollan hos varken Fanny eller Ellen. Matchens räddning stod Fanny för när en saga spelare drar in från kanten och 4 meter från mål får på en riktig dragkanon som Fanny limmar i vänsterhanden. Många applåder i den sekvensen. Vi fortsätter hålla sagas spelare utanför slottet och ställningen efter 2 perioder, 2-0 till BBK. Två jämna perioder spelmässigt. Skott 7-10.

Sofia Ohlsson i Saga är en riktig tuffing och tung att möta. Det fick Linnea känna på vid flertalet tillfällen. I den 7:e minuten var hon allt för tuff och drabbades av en utvisning. Här skulle vi sätta spiken i kistan men saga försvarar sig utmärkt och på en kontring gör dom i stället 2-1 och det blir nerv i matchen. Om sanningen skall fram så har vi inte tränat så mycket box och powerplay, så bra med den träningen trots allt.

Om det var en fin söndag med vacker sol så slog verkligen åskan till med ett riktigt blixtnedslag i den 12:e minuten när Linnea stannade bakom mål i ett blixtsnabbt anfall och hittade Tilde som kunde klippa in förlösande 3-1, och vild glädje såklart. Totalt sett en fantastisk match med en otrolig inramning med massor av publik.

Välkommen Sirius nästa onsdag och vi hoppas på lika stor publik som i söndags.
Sirius, glöm inte att ta med medicin mot blixtnedslag, för det vankas åska den 21/10.